Ovenstegt Dådyrkølle
Kød 2 Dådyrkøller 25 hakkende tørrede enebær 1 tsk. groft salt friskkværnet peber 2 dl fond 5 dl vand 3 dl piskefølde |
Sause Stegesky fra dyrekøllen 25 g blåskimmelost 30% (50+) 1½ tsk. groft salt friskkværnet peber 2 dl piskefløde 4spsk hvedemel evt. kulør |
Småstegte kartofler 150g smør 3kg små kogte og pillede aspargeskartofler 50g hakkede hasselnøddekerner |
Dyrekølle: Gnid køllerne med enebær, salt og peber. Læg køllerne i en bradepande i ovnen. Hæld efter ½ time fond, vand og piskefløde ved.
Tag dyrekøllerne ud af ovnen efte ri alt 1 time og 50min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal max være 68grader.
Si skyen fra og steg evt. dyrekøllen færdig de sidste 10min. Lad den hvile tildækket i ca. ½ time.
Sause: Kog stegeskyen ind ved kraftig varme til der er ca. 8dl. Tilsæt ost, salt og peber. Rør fløde og mel sammen og kom det i den kogende sause. Kog sausen ved svag varme og under omrøring i ca. 5min. Smag sausen til.
Smørstegte kartofler: Lad halvdelen af smørre blive gyldent i en sauterpande og tilsæt halvdelen af kartofler og nødder. Steg dem ved svag varme i ca. 5 min. til kartoflerne er let gyldne. Vend forsigtning rundt i blandingen under stegning.
Steg den anden halvdel af kartoflerne på samme måde.